Wat is een katten café?

In Nederland hebben we de beroemde coffeeshops waar je tot rust kan komen. In Japan hebben ze hun eigen bijzondere ideeën van cafés waar je compleet tot rust kunt komen. In deze kattencafés kun je knuffelen met echte katten terwijl je koffie/thee drinkt. Dit idee is in 1998 in Taiwan ontstaan. Onder de Japanners, die vaak in kleine appartementen wonen en dus geen huisdier (mogen) hebben, is dit erg populair.

Wat is een kattencafé nu precies? Een kattencafé is een thema café met katten, speciaal voor de kattenliefhebber. Eigenlijk meer een soort thee/koffiehuis waar je gezellig kan langskomen, loungen, koffie/thee kan drinken, een klein hapje kan eten, eventueel een spelletje kan spelen, en dat allemaal terwijl je in de tussentijd wordt aangekeken door de meest schattige liefdevolle kattenoogjes. Al deze katten zijn geadopteerd uit een asiel. Zo krijgen asielkatten toch een nieuw huis. Natuurlijk mag je met deze lieve katten spelen, ze aaien en van ze genieten zolang ze aangeven dat ze dat willen! Willen de katten even rust van al dat mensengedoe? Dan zoeken ze het hogerop in de klimboom of de vele andere kattenslaapplaatsen.

8 Kattencafés in Nederland en België.

Kattencafé Kopjes – Amsterdam

Kopjes is het eerste kattencafé van Nederland. In april 2015 heeft Kopjes haar deuren geopend in de Amsterdamse Baarsjes. Er wonen zeven katten die met veel liefde zijn geselecteerd door twee Amsterdamse asielen. Als klant betaal je € 3,- entree voor twee uur spelen en knuffelen met de katten en een ‘catuccino’. Behalve taarten en andere zoetigheden, wordt er ook een lekkere lunch geserveerd bij Kopjes.

catuccino kattenkoffie

Kattencafé Op z’n kop – Groningen

Bij Kattencafé Op z’n kop kan je genieten van een koffie en een kopje van één van de katten. Eigenaresse Hielkje wil met het kattencafé een visitekaartje zijn voor alle andere lieve katten die nu nog in het asiel zitten, op zoek naar een nieuw fijn thuis. Hielkje: ‘Een kattencafé is een geweldig initiatief om asielkatten een fijn nieuw thuis te geven’.

Kattenparadijs Mispoes – Den Bosch

Bij Kattenparadijs Mispoes kan je terecht voor koffie en knuffels van katten. Mispoes is het eerste kattencafé in Brabant met acht katten die zorgvuldig geselecteerd zijn in samenwerking met dierenasiels. Voor €3,50 kan je twee uur lang katten knuffelen en ondertussen genieten van een stukje taart of broodje carpaccio.

The Coffee cat – Almere

Welkom bij kattencafé The Coffee Cat. Een mooi lunchcafé vol kattenliefde, knusse loungebanken, gezellige zitjes en tafeltjes aan het raam. Heerlijke koffie, lekkere broodjes, soepen of salades en katten, heel veel katten… Op de bank naast je, op loopplankjes langs de muren, in je boodschappentas gepropt of klauterend in een krabpaal.

Pebbles Kitty Cat Café – Rotterdam

Bij Pebbles Kitty Cat Café wonen 7 katten: Luna, Pixel, Pim, Giny, Roffa, Misty en Shade. Al onze katten zijn geadopteerd uit regionale asielen en zijn op hun karakter geselecteerd. Hiervoor werkten wij nauw samen met Stichting Dierenasiel Sliedrecht. Wij zullen geen katten bij fokkers vandaan halen. Wij zijn overtuigd van het concept “adopt, don’t shop”! Huidige en toekomstige gelukkige katteneigenaren moeten in onze ogen altijd overwegen een kat te adopteren voordat ze naar de fokker gaan. Er zijn te veel lieve katten die een gezellig warm huis zoeken.

Omdat wij de beste zorg willen bieden aan onze katten vragen wij een kleine bijdrage voor de toegang €3,00 p.p, zie het als een kleine kattenbelasting. Dit is voor een bezoek van 1.5 uur, maar mocht het rustig zijn op dat moment, dan mag je natuurlijk zo lang blijven als je wilt. Wij werken wel met huisregels om er voor te zorgen dat de katten zich op hun gemak blijven voelen. Wij vragen jou om je aan deze regels te houden zodra je ons bezoekt.

Jippies kattencafé – Haarlem

De eigenaren van dit kattencafé raakten geïnspireerd toen zij tijdens een vakantie naar Brno in Tsjechië een bezoek aan een kattencafé brachten. De naamdraagster van dit kattencafé is huispoes Jip, die de respectabele leeftijd van 24 jaar heeft gehaald en vijf dagen na de opening van het katten café haar ogen sloot. Dit café dat haar naam draagt, is een eerbetoon aan deze bijzondere poes.

Kattencafé Katdeau – Hengelo

Allergisch voor kattenharen? Bij Kattencafé Katdeau in Hengelo wonen uitsluitend Sphynx-katten, ook wel bekend als naaktkatten. Je kan bij het kattencafé ook terecht voor (lokale) cadeauartikelen. Het is een bijzonder gezellige mix van een kattencafé en een cadeauwinkel.

slapende kat in het cafe

DreamCATchers – Gent (België)

Dit kattencafé ligt weliswaar niet in Nederland, maar mocht je in de buurt zijn dan kan je als kattenliefhebber terecht bij DreamCATchers in Gent. DreamCATchers is de grote droom van oprichters Evelyne en Lana. Zij willen de droom waarmaken van de vele katten in het asiel die een warm thuis hopen te vinden.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: