Zomerhitte bij katten.

Het zijn zeer warme dagen! Dit betekent niet alleen extra bescherming voor jou, maar we mogen onze katten zeker niet vergeten!

Hoe herken je dat een kat het warm heeft:
De slijmvliezen zijn rood, de kat voelt heet aan, ademt snel, kan braken, kwijlen en is lusteloos.

Denk aan een goede verkoeling voor je lieve kat. Deze verkoeling kan o.a door hen met de pootjes in koud ( niet ijskoud!) water te zetten of met een koud washandje de buik en de pootjes verfrissen. Druppelende natte handdoeken buiten ophangen of koelmatten op de grond.
Maak je niet te snel ongerust wanneer jouw kat plots minder begint te eten. Dit is normaal met dit weer. Zorg er ook voor, dat natte voeding niet de hele dag blijft staan. Het wordt snel slecht en de vliegen komen erop af.
Geef hen extra water (doe er ijsblokjes in!) en zet, indien jouw kat buiten komt, ook een bak water buiten neer. Zorg voor schaduwplekken.
Zorg voor genoeg verkoeling in huis en doe evt. de gordijnen dicht.
Kam je kat wat vaker (evt. met natte borstel), ze verharen sneller met dit weer en de kat likt dit op en dan heb je het haarbal probleem weer.
Het is belangrijk om katten, zo min mogelijk te vervoeren in warme auto´s. Indien je naar de dierenarts moet, ga dan of ´s morgens vroeg, of zo laat mogelijk. Indien het geen spoed is, stel je dierenartsenbezoekje eventueel even uit.
Witte katten hebben zeer gevoelige oortjes. Deze oortjes zullen verbranden ( met alle gevolgen van dien) en dienen dus beschermd te worden met zonnebrandcreme. Maar vooral belangrijk: Stel hen zo min mogelijk bloot aan zonnestralen!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: